برای کسانی که بر روی صورت یا بدن خود خال دارند برداشتن خال از جمله دغدغههای زیبایی بشمار میرود.
برداشتن خال حتما باید توسط پزشکان متخصص زیبایی انجام بگیرد. یکی از عواملی که در برداشتن و حذف خال اهمیت دارد نوع خالهای صورت و بدن است چرا که با یکدیگر تفاوت دارند، مانند خالهای مادرزادی یا خالهایی که مرور زمان به وجود میآیند.
پس از تعیین نوع خال توسط پزشک عمل برداشتن آن با توجه به نوع خال مشخص میگردد. معایناتی که توسط پزشک متخصص صورت میگیرد بر روی روش حذف خال تاثیر دارد.
رایجترین روش حذف خال لیزر است، در این روش از دستگاه لیزر استفاده میشود و خال مورد نظر طی چند مرحله با لیزر سوزانده میشود.
حذف خال با لیزر معمولاً عوارض جانبی ندارد و فقط تا مدت زمانی کوتاه قرمزی و تیرگی بعد از لیزر کردن بر روی پوست باقی میماند و در صورت نیاز پزشک برای رفع التهاب و کاهش تیرگی و پوست داروهایی تجویز میکنند.
روش دیگر حذف خال جراحی است که بسته به نوع خال و معاینات پزشک مشخص میگردد و که حذف خال با لیزر امکانپذیر است با عمل جراحی و معمولاً خالهای گوشتی بهتر است با عمل جراحی حذف شوند و حداکثر زمانی که حذف خال با عمل جراحی به طول میانجامد ۲۰ دقیقه میباشد و تنها نیاز به داروی بیحسی موضعی میباشد و جزو عملهای سرپایی محسوب میشود.
عمل جراحی نیز مانند لیزر عوامل جانبی نداشته و تنها اسکار بهجامانده از جراحی دیده میشود و برای از بین رفتن اسکار باقیمانده بر روی پوست پزشک متخصص پماد و انواع داروهای لازم را برای بیمار تجویز مینماید.